Ziemniaki z chorizo i jajkiem

Składniki
* 360 g chorizo
* 4 jajka
* 4 średnie ziemniaki
* 1 cebula
* 4 ząbki czosnku
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges




Krok po kroku
Pokrój cebulę i uduś ją na patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na złoty kolor.Na osobnej patelni podsmaż ziemniaki na oliwie z czosnkiem w plasterkach.
Ziemniaki zdejmij z patelni, nim staną się w pełni chrupiące. Następnie dodaj je do drugiej patelni z cebulą i smaż na małym ogniu.
Odlej trochę oliwy z oliwek używanej do smażenia ziemniaków, a następnie dodaj pokrojone w kostkę chorizo i usmaż. Po zakończeniu dodaj chorizo do drugiej patelni z cebulą i ziemniakami.
Teraz na tej samej patelni usmaż jajka z łyżką oliwy, uważając, jednak uważaj, aby żółto się nie ścięło. Usmażone jajko połóż na ziemniakach znajdujących się na talerzu.

