Zdrowe i lekkie ciasto wielkanocne

Składniki
* 1 opakowanie kruchego ciasta na bazę (kupionego lub przygotowanego samodzielnie)
* 200 g twarogu
* 4 łyżki napoju migdałowego (lub innego napoju roślinnego)
* 1 łyżeczka esencji waniliowej
* 4 daktyle
* Wybór sezonowych owoców do dekoracji: suszone morele, kiwi, pestki granatu, truskawki, mandarynki, żurawina, mango, pistacje, orzechy laskowe itp.




Krok po kroku
Ciasto wytnij w kształcie jajka i piecz przez czas wskazany na opakowaniu. Gdy zmieni kolor na złoty, wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.Wymieszaj twaróg, napój migdałowy, esencję waniliową i daktyle w robocie kuchennym, aby uzyskać gładką konsystencje. Rozłóż cienką warstwę tej mieszanki na cieście i udekoruj naprzemiennymi liniami owoców. Smacznego!

