Wrapy z hummusem i warzywami

Składniki
* 4 tortille
* 1 marchewka
* 1 cukinia
* 1 pomidor
* 200 g gotowanej ciecierzycy
* 50 ml oliwy z oliwek Borges
* Kiełki cebuli lub soi
* Garść orzechów włoskich
* Sól




Krok po kroku
Ciecierzycę zmiażdż z odrobiną oliwy z oliwek, odrobiną soli i odrobiną wody użytej do ugotowania ciecierzycy. Kiedy uzyskasz gładką konsystencję, posmaruj hummusem tortille. Posiekaj orzechy włoskie i posyp hummus. Następnie połóż na całość pokrojone w plastry pomidory oraz pokrojone w spiralę marchewkę i cukinię. Na sam koniec dodaj cebulę oraz kiełki oraz kilka kropli oliwy z oliwek. Zwiń i ciesz się smakiem!
Porady żywieniowe
Jeśli zależy Ci na czasie, możesz kupić gotowy hummus w sklepie.
