Wiosenna FRITATTA

Składniki
* 100 g brokułów
* 100 g cukinii
* 100 g marchwi
* 100 g grzybów
* 3 duże jajka
* 50 ml napoju orzechowego (lub innego napoju roślinnego)
* 1 cebula
* 1 ząbek czosnku




Krok po kroku
Delikatnie podsmaż cebulę i czosnek na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj pozostałe warzywa w następującej kolejności: brokuły, marchewka, cukinia i grzyby. Smaż całość, aż wszystkie warzywa zostaną ugotowane al dente. Nie rozbijaj brokułów: powinieneś ugotować je w całości.Ubij jajka i wlej do małej, głębokiej patelni z odrobiną gorącej oliwy z oliwek. Gdy jajka są gotowe, dodaj warzywa. Zmniejsz ogień i pozwól mieszaninie nabrać kształtu.
Innym sposobem na przygotowanie tego dania jest usunięcie frittaty z patelni, zanim jajka całkowicie się zetną, a następnie włóż patelnię do w piekarnika na kilka minut (możesz również dodać trochę sera na wierzch, aby roztopił się podczas pieczenia).

Porady żywieniowe
* Wiosna niesie ze sobą mnóstwo warzyw ogrodowych, które możemy wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej frittaty.
