Warzywne burrito

Składniki
* 2 tortille kukurydziane
* 1 cebula
* 100 g czerwonej papryki
* 100 g zielonej papryki
* 1 ząbek czosnku
* Szczypta chilli w proszku
* 2 pomidory
* 250 g kukurydzy
* 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 2 łyżeczki zielonego sosu chili (opcjonalnie)




Krok po kroku
Cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć na patelnię z oliwą. Delikatnie podsmaż, a gdy zacznie nabierać koloru złotobrązowego dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzę.Gdy wszystkie warzywa będą złotobrązowe, dodaj czosnek, chilli i pomidory. Dodaj sól i pieprz i gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.
Zdejmij z ognia i przełóż do miski. Wytrzyj patelnię ręcznikiem kuchennym, abyś mógł przystąpić do składania tortilli. Wrzuć tortillę na patelnię i pozostaw na minutę do podgrzania, a następnie dodaj nadzienie i mocno zawiń burrito.
Smaż burrito, aż obie strony będą dobrze podpieczone. Dopełnij zielonym sosem chilli.

