Waniliowe babeczki z mikrofali

Składniki
* 250 g mąki
* 1 saszetka proszku do pieczenia
* 70 g cukru (lub alternatywa)
* Szczypta soli
* 1 łyżka esencji waniliowej
* 40 ml wody
* 60 ml bardzo lekkiej oliwy z oliwek Borges
* 190 ml napoju orzechowego
* 3 łyżki posiekanych prażonych migdałów




Krok po kroku
Krok 1W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól i esencję waniliową.
Krok 2
Dodaj ciepłą wodę i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj oliwę z oliwek i napój z orzechowy w temperaturze pokojowej. Mieszaj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Krok 4
Przełóż masę do 4 filiżanek i posyp migdałami.
Krok 5
Podgrzewaj filiżanki w mikrofalówce przez 1 min 40 sekund przy około 800 W. Sprawdź nożem, czy są gotowe - jeśli nie wydłuż czas w mikrofali.

