VOL-AU-VENT Z GRZYBAMI I KREWETKAMI

Składniki
* 8 szt. dużych vol-au-vent
* 1 cebula
* 500 g grzybów
* 18 dużych krewetek
* 4 łyżek Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* Sos beszamel
* Starty ser
* Sos pomidorowy
* Sól




Sposób Podania
- * Dno żaroodpornego naczynia polać ciepłym sosem pomidorowym, ułożyć koszyczki z ciasta.

Krok po kroku
Na patelni podgrzać oliwę i podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać 1/2 kg posiekanych grzybów. Smażyć, aż zmięknie. Na oddzielnej patelni obsmażyć krewetki (niegotowane) pokrojone na duże kawałki, a następnie dodać do warzyw. Przygotować lekki sos beszamelowy i dodać do składników. Dobrze wymieszać. Wypełnić formy z ciasta, posypać startym serem. Piec przez 5 minut w piekarniku w temperaturze 200º.
