TUŃCZYK Z KUSKUSEM

Składniki
* Czerwony tuńczyk
* Kuskus
* Cebula
* Czerwona papryka (świeża lub z puszki)
* Czosnek
* Nać pietruszki
* Oliwa z oliwek Extra Virgin Borges
* 1 puszka groszku konserwowego
* Wywar rybny
* Sól
* Sos pomidorowy (koncentrat lub hiszpańskie Tomate frito)
* Białe wino




Krok po kroku
Kuskus przygotować zgodnie z instrukcjami z opakowania.Na patelni lub w glinianym garnku lekko obsmażyć na oliwie z oliwek pokrojonego w kostki tuńczyka (1-2 minuty z każdej strony). Odstawić. Na tej samej oliwie smażyć pokrojoną cebulę i czerwoną paprykę. Dodać czosnek, sos pomidorowy i groszek konserwowy. Zamieszać po dodaniu każdego składnika.
Dodać białe wino i wywar rybny. Całość gotować przez ok. 5-10 minut na wolnym ogniu. Dodać tuńczyka.
Przyprawić i gotować przez kolejne 5-10 minut.

