Tatar z krewetek i awokado

Składniki
* 200 g krewetek królewskich
* 1 mała limonka
* Szczypta oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* 1 łyżka sosu sojowego
* Szczypta mielonego imbiru
* 1 awokado
* Ziarenka sezamu




Krok po kroku
Wymieszaj sok z połowy małej limonki, sos sojowy, oliwę z oliwek i zmielony imbir w misce. Spróbuj, aby sprawdzić czy sos jest wystarczająco słony, jeżeli nie to dodaj szczyptę soli. Dodaj pokrojone w kostkę krewetki królewskie i pozostaw do marynowania przez co najmniej pół godziny.W osobnej misce wymieszaj awokado, odrobinę soku z limonki i odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Wyjmij awokado i krewetki królewskie z miseczek i złóż tatar za pomocą metalowego pierścienia: najpierw warstwa krewetek królewskich, a następnie warstwa awokado. Posyp całość sezamem. Smacznego!

