Szybka zupa warzywna

Składniki
* 1 duży por
* 2 średnie cukinie
* 200 g szpinaku
* 1 duży ziemniak
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
Do dekoracji
* 60 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 30 ml octu balsamicznego Borges z Modeny
* 70 g mielonych migdałów Borges
* 70 g mielonych orzechów włoskich Borges




Krok po kroku
Podsmaż posiekany por z odrobiną oliwy z oliwek na patelni. Gdy zmieni kolor na złoty, dodaj cukinie i szpinak i smaż jeszcze przez kilka minut. Dodaj ziemniaka i kontynuuj smażenie. Dodaj sól i pieprz.Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć warzywa i gotuj przez około 25 minut na średnim ogniu.
Odlej trochę płynu i odstaw na wypadek, gdyby zupa potrzebowała rozcieńczenia. Pozostałe składniki zblenduj i w razie potrzeby wlej trochę płynu.
W misce wymieszaj oliwę z oliwek extra virgin z octem balsamicznym i mielonymi orzechami. Zupę podawaj w pojedynczych miseczkach i dekoruj ją łyżką winegretu.

