Spaghetti z krewetkami królewskimi

Składniki
* 500 g makaronu (spaghetti)
* Sól
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
* 1 ząbek czosnku
* Liść laurowy
* 300 g surowych krewetek królewskich
* 1 łyżka curry w proszku
* 1 czerwona papryka
* 1 cebula
* 450 ml śmietanki
* Brandy
* Świeża pietruszka




Krok po kroku
Gotuj makaron w dużej ilości wody z ząbkiem czosnku, liściem laurowym i solą. Odcedź dobrze i dodaj odrobinę oliwy z oliwek, aby przestała się sklejać.W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i czerwoną paprykę , następnie smaż je delikatnie na oliwie z oliwek na małym ogniu. Dodaj odrobinę brandy i odrobinę wody. Pozostaw do zagęszczenia.
Dodaj obrane i oczyszczone krewetki królewskie i dobrze mieszaj, aż będą prawie gotowe. Dodaj śmietanę, proszek curry i mieszaj, aż zgęstnieje, a krewetki nabiorą wszystkich smaków.
Spaghetti podawaj z polanym sosem. Na koniec posiekaj świeżą natkę pietruszki i posyp.

