Spaghetti z krewetkami królewskimi w curry

Składniki
* 500 g makaronu (spaghetti)
* Sól
* Oliwa z oliwek z Extra Virgin
* 1 ząbek czosnku
* Liść laurowy
* 300 g surowych krewetek królewskich
* 1 łyżka curry w proszku
* 1 czerwona papryka
* 1 cebula
* 450 ml śmietany 18%
* Brandy
* Świeża pietruszka




Krok po kroku
Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem ząbku czosnku, liściem laurowym i solą. Odcedź a następnie dodaj odrobinę oliwy z oliwek, żeby się nie skleił.W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i paprykę, podsmaż je delikatnie na oliwie z oliwek na małym ogniu. Dodaj kilka kropel brandy i odrobinę wody. .
Dodaj wcześniej oprawione krewetki, dobrze wymieszaj, podsmaż do momentu w którym będą prawie gotowe.Następnie dodaj śmietanę i curry w proszku.Mieszaj, aż zgęstnieje, a krewetki przesiąkną wszystkimi smakami.
Nałóż na talerz makaron spaghetti, polej sosem z krewetkami. Udekoruj posypując na wierzch świeżo posiekaną pietruszkę.

