SPAGHETTI Z KREWETKAMI I LIMONKĄ

Składniki
* 200 g makaronu spaghetti
* 14 dużych krewetek (mrożonych)
* 20 g oliwy z oliwek extra virgin Borges
* 100 ml śmietanki kremowej (możemy ją również zastąpić mlekiem orzechowym)
* 1 limonka
* Sól i pieprz
* Szczypta szafranu




Krok po kroku
Zetrzyj skórkę limonki do naczyniam a następnie wyciśnij sok.Ugotuj spaghetti we wrzącej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Usmaż krewetki na patelni z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i szczyptą szafranu przez około 2 minuty. Dodaj skórkę limonki oraz sól i pieprz do smaku. Mieszaj przez minutę, a następnie dodaj śmietankę (lub mleko orzechowe) i sok z limonki. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
Odcedź makaron i rozłóż na talerzach. Dodaj krewetki i sos na wierzchu.

