Smażone warzywa z octem balsamicznym

Składniki
* ½ główki brokułów
* 1 marchewka
* 1 bakłażan
* 1 cukinia
* ½ czerwona papryka
* 200 g świeżych zielonych szparagów
* 1 cebula
* Borges oliwa z oliwek
* Ocet balsamiczny
* Prażony sezam
* Sól i pieprz




Krok po kroku
Pokrój marchewkę, bakłażana, cukinię i czerwoną paprykę w paski, a brokuły w różyczki. Obierz szparagi i połóż je razem z brokułami na talerzu i włóż do mikrofali na 2 minuty, ustawiając pełną moc.Cebulę smażymy razem z marchewką, czerwoną papryką i bakłażanem na patelni z odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego i szklanką wody na średnim ogniu przez około 5 minut, aż woda wyparuje, a warzywa będą miękkie.
Dodaj cukinię, brokuły i zielone szparagi i smaż na średnim ogniu, podrzucając warzywa przez około 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem i dopraw do smaku sezamem.

