Smażone warzywa z jajkiem

Składniki
* 1 por
* 1 marchewka
* 1 czerwona papryka
* 1 cukinia
* 1 łyżeczka kminku
* 2 średnie jajka
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges




Krok po kroku
Podsmaż pokrojony por w woku lub w dużej i głębokiej patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Gdy zmieni się kolor na złoty kolor, dodaj pokrojoną marchewkę i smaż przez około 3 minuty.Paprykę pokrój w paski, dodaj do warzyw i smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj pokrojoną w plasterki cukinię i kminek, dopraw solą i pieprzem i jeszcze trochę podsmaż. Wektor się, że wszystkie pliki poruszają się.
Kiedy warzywa są już prawie gotowe wbij na patelnię jajka wraz ze szczyptą soli.
Przykryj patelnię i gotuj przez kilka minut, aż jajka będą gotowe.
Dopełnij garścią startych migdałów i podawaj z odrobiną ryżu basmati lub tostem pełnoziarnistym.

