Skrzydełka z kurczaka z octem balsamicznym

Składniki
* 500 g skrzydełek z kurczaka
* 100 ml octu balsamicznego Borges
* 150 ml bulionu drobiowego
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* Zioła: rozmaryn, tymianek, oregano itp.
* Oliwa z oliwek
* 2 łyżki brązowego cukru




Krok po kroku
Podsmaż całe ząbki czosneku w rondlu z dużą ilością oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż zmienią kolor na złoty. Wyjmij je, a następnie użyj tego samego oleju do podsmażenia cebuli. Kiedy zacznie zmienaić kolor na złotobrązowy, dodaj skrzydełka z kurczaka, sól i pieprz oraz zioła. Gotuj przez kolejne 8–10 minut, aby wszystkie smaki się połączyły.Wymieszaj ocet balsamiczny, cukier i wywar z kurczaka razem w misce i dodaj do rondla, gdy skrzydełka kurczaka będą ładne i złote. Gotuj na małym lub średnim ogniu przez około 30 minut, aby zagęścić sos. Podawać z ryżem basmati.

