SAŁATKA Z WIELOKOLOROWEGO MAKARONU

Składniki
* 300 g kolorowego makaronu
* 12 pomidorków koktajlowych
* 4 pałeczki surimi
* 2 starte marchwie
* 1 puszka serc palmowych
* 1 puszka małych ogórków konserwowych
* 1 puszka kukurydzy
* 1 mała puszka oliwek
* 1 puszka kiełków sojowych
* 1 mała puszka tuńczyka atlantyckiego
* 1 mała puszka karczochów
* 1 puszka groszku konserwowego
* 2 grube plastry szynki, pokrojone w kostki
* kostki sera twardego
* 8 filetów solonych anchois (puszka)
* 3 łyżek Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* 2 łyżki octu z wina czerwonego Borges
* Sól




Krok po kroku
Makaron ugotować al dente w wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i przełożyć do dużej miski. Odstawić.Dodać pozostałe składniki pokrojone w kostki: kukurydzę, serca palmowe, oliwki, pomidorki, itd. Polać sosem z oliwy, octu i soli.
Na wierzchu ułożyć solone anchois.

