SAŁATKA Z PISTACJAMI I POMARAŃCZAMI

Składniki
* 200 g sałaty różnego gatunku
* Pomarańcze deserowe pokrojone w cienkie plasterki
* 50 g pistacji Borges
Na sos:
* 3 łyżki stołowe soku z pomarańczy
* 1 łyżka stołowa soku z cytryny
* 1 łyżka stołowa miodu
* 2 łyżki stołowe Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges




Sposób Podania
- * Podawać na białym półmisku.

Krok po kroku
1. Sałatę dokładnie umyć i ułożyć na półmisku. Na wierzchu ułożyć plastry pomarańczy.2. Pistacje obrać i posiekać (nie mielić, pozostawić większe kawałki).
3. Posypać nimi plastry pomarańczy. Kilka plastrów pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu.
4. Polać sosem (*) i podać.
(*) 3 łyżki stołowe soku z pomarańczy, 2 łyżki stołowe oliwy, 1 łyżka stołowa soku z cytryny i 1 łyżka stołowa miodu. Zmiksować robotem kuchennym.

