RYŻ Z WARZYWAMI

Składniki
* 1/4 filiżanki Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* 1 średnia cebula pokrojona w krążki.
* 2 pogniecione ząbki czosnku
* 2 łyżeczki zmielonego kminku
* 2 łyżeczki papryki słodkiej
* 300 g ryżu długoziarnistego
* 375 ml wywaru warzywnego
* 200 ml białego wina
* 3 małe pomidory obrane i posiekane
* 150 g pieczarek pokrojonych w plasterki
* 2 średnie cukinie pokrojone w plasterki
* 150 g brokułów w różyczkach




Sposób Podania
- * Podawać na gorąco.

Krok po kroku
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, przez 10 minut smażyć cebulę na złoty kolor. Dodać czosnek i przyprawy, smażyć przez 1 minutę.Dodać ryż i wymieszać. Wlać wywar warzywny, wino, dodać pomidory i pieczarki, zagotować. Zmniejszyć maksymalnie płomień i zakryć pokrywką, gotować na małym ogniu przez 15 minut.
Dodać cukinie i brokuł, zakryć i gotować przez 5 minut, aż warzywa będą miękkie.

