Rybne tacos

Składniki
* 500 g łososia
* 1 limonka
* Sól i czarny pieprz
* 8 kukurydzianych tortilli
* 200 g czerwonej cebuli
* 200 marchewek
Do majonezu:
* 1 średnie jajko
* 10 g soku z cytryny
* Sól
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges




Krok po kroku
Krok 1Dopraw łososia skórką z limonki i czarnym pieprzem. Zawiń w srebrną folię i piecz przez 15 minut.
Krok 2
Aby zrobić własny majonez, umieść jajko, sok z cytryny, sól i połowę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w pojemniki do blendowania i zacznij miksować, trzymając blender ręczny na dnie pojemnika. Gdy mieszanina zacznie gęstnieć, dodaj drugą połowę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i powoli zacznij podnosić blender, aż uzyskasz pożądaną gęstość.
Krok 3
Aby przygotować tacos, podgrzej tortille na gorącej patelni przez kilka minut. Wyjmij i napełnij łososiem, marchewką i czerwoną cebulą, pokrojoną w cienkie paski. Polej porcją majonezu.

