Rolka z łososiem w ryżowym papierze

Składniki
* 8 arkuszy papieru ryżowego
* 100 g wędzonego łososia w plasterkach
* 1 ogórek
* Twaróg
* Świeże liście mięty
* Świeże liście szpinaku




Krok po kroku
Umyj, obierz i pokrój ogórek na cienkie patyczki. Umyj świeże liście szpinaku.Zwilż arkusze papieru ryżowego ciepłą wodą, a następnie wysusz. Rozłóż je a na wierzchu połóż świeże liście szpinaku, jeden lub dwa plasterki wędzonego łososia, kilka paluszków ogórka, kilka łyżek serka śmietankowego i kilka świeżych liści mięty.
Najpierw zwiń środkową część, aby przykryć wypełnienie, a następnie złóż boki i zwiń.
Możesz pociąć rolki na dwie części, aby odsłonić nadzienie lub podać je w całości.
Do rolek pasuje sos sojowy lub tatarski (lub oba!).

