ROLADA Z NIESPODZIANKĄ

Składniki
* 200 g mrożonego szpinaku
* 50 ml Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* 2 Jajka
* 100 g mąki
* 1 pudełko białego serka do smarowania o smaku czosnkowym z ziołami
* 150 g wędzonego łososia
* 1 jogurt naturalny
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* Garść krojonych orzechów włoskich Borges
* Sól




Sposób Podania
- * Pociąć w plasterki.

Krok po kroku
Ubić jajka i wymieszać z oliwą, naturalnym jogurtem, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i mąką. Rozmrozić i odsączyć szpinak, dodać do masy, wymieszać mikserem.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na niej masę. Wsadzić do piekarnika rozgrzanego do 170º na 8 minut (w zależności od piekarnika). Następnie ostudzić do temperatury pokojowej, delikatne wyciągnąć i oddzielić od papieru.
Delikatnie nawilżyć szmatkę kuchenną, umieścić na niej biszkopt i zawinąć do ostygnięcia.
Serek do smarowania wrzucić do miski, dodać pokrojone orzechy włoskie.
Rozwinąć zimny biszkopt, posmarować serkiem z orzechami, pociąć wędzonego łososia w paski i równomiernie ułożyć.
Ostrożnie zwinąć, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki, aby stężało.

