Quiche ze szpinakiem, rodzynkami i orzeszkami

Składniki
* 1 kruche ciasto
* 100 g rodzynek
* 750 g szpinaku
* 1 śmietanka kremówka
* 2 jajka
* Parmezan
* 1 serek Brie
* 50 g orzeszków piniowych
* Sól
* Czarny pieprz
* Gałka muszkatołowa
* Masło




Krok po kroku
Rodzynki zanurz w wodzie na pół godziny. W międzyczasie gotuj szpinak na patelni z osoloną wodą przez 5 minut. Odcedź go i przełóż do miski. Ubij jajka i wymieszaj z kremówką i startym parmezanem, dopraw do smaku.Rozgrzej piekarnik do 180 ° C, a następnie piecz kruche ciasto przez 15 minut. Wyjmij ciasto, które powinno być złocisto-brązowe lecz nie wyłączaj piekarnika.
Ułóż na cieście szpinak, plastry serka Brie, rodzynki i orzeszki piniowe. Na wierzch wlej mieszaninę śmietany, jajek i parmezanu. Piecz quiche w piekarniku, aż zacznie się rumienić.

