quesadilla z dynią, indykiem i serem

Składniki
* 4 tortille
* Plasterki sera
* Krojony indyk
* Dynia
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
* 2 naturalne jogurty
* Pieprz
* Pół cytryny
* Świeża mięta




Krok po kroku
Możesz użyć obranych kawałków dyni albo kupić świeżą dynię, odciąć górę i zgarnąć łyżeczką wnętrze.Pokrojoną dynię delikatnie usmaż na oliwie z oliwek, a międzyczasie pokrój indyka i ser na małe kawałki.
Usmażoną dynię wyłóż na talerzu z tortillą, następnie dodaj ser i indyka. Następnie wrzuć przygotowane tortille na patelnię a gdy ser się roztopi złóż placek na pół. Przed podaniem, pokrój tortille na pół, aby móc ją maczać w sosie.
Sos:
Wlej jogurty do miski, dodaj pieprz, sól i wyciśniętą cytrynę oraz trochę posiekanej mięty.

