Przepyszne (wegańskie!) ciasto czekoladowe

Składniki
- 300 gramów mąki
- 300 wegańskiego mleka
- 70 gramów kakao
- 1 ½ łyżki proszku do pieczenia
- 140 ml oliwy z oliwek Borges
- 1 łyżka jabłkowego kremu balsamicznego
- 175 gramów brązowego cukru
- Szczypta soli




Krok po kroku
W dużym naczyniu wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sól. Dodaj oliwę z oliwek, jabłkowy krem balsamiczny i mleko wegańskie. Mieszaj dokładnie aż do uzyskania jednolitej, pozbawionej grudek konsystencji. Jeśli to konieczne użyj miksera.Rozgrzej piec do temperatury 170 stopni Celsjusza, użyj termoobiegu. Przelej miksturę do żaroodpornego naczynia i piecz przez 50 minut. Zanim wyjmiesz ciasto z pieca, upewnij się, że jest gotowe. Poczekaj aż ostygnie i podawaj do stołu!

