PIZZA Z BEKONEM I SEREM ROCHEFORT

Składniki
* 400 g mąki
* Sól
* 30 g drożdży
* 250 ml wody
* 7 łyżek Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* 200 g bekonu
* 100 g sera Rochefort
* Sos pomidorowy (koncentrat lub hiszpańskie Tomate frito)
* 100 g startego sera Emmentaler




Krok po kroku
Mąkę wsypać do miski i posolić. Wodę podgrzać, dodać drożdże i rozmieszać. Letnią wodę wlać do mąki i mieszać, dodać oliwę. Ciasto ugniatać, aż przestanie się kleić. Zawinąć w ściereczkę i odstawić na 60 minut.Bekon pokroić w paski, wymieszać z serem Emmentaler i rozdrobnionym serem Rochefort.
Piekarnik rozgrzać do 250 ºC. Ciasto rozłożyć w formie, posmarować sosem pomidorowym.
Posypać mieszanką bekonu i serów. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 210 ºC i piec pizzę przez 15-20 minut.

