Pieczony łosoś z pomidorami i cebulą

Składniki
* 1 cebula
* 2 średnie ziemniaki
* 2 dojrzałe pomidory
* 3 ząbki czosnku
* 2 steki z łososia, około 300 g każdy
* Tymianek
* Rozmaryn
* Sól i pieprz
* Oliwa z oliwek




Krok po kroku
Obierz cebulę i ziemniaki, a następnie pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Umyte pomidory pokrój, pozostawiając skórkę, a czosnek wyciśnij.Nasmaruj tackę piekarnika oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i ułóż pokrojone warzywa w następujących warstwach: ziemniaki, pomidory, czosnek i cebula. Dodaj sól i pieprz do smaku, dodaj zioła i skrop wierzch oliwą z oliwek.
Przykryj tackę folią aluminiową i piecz w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 ° C.
Teraz dodaj steki z łososia, zwiększ temperaturę do 200 ° C i piecz jeszcze przez około 10 minut.

