Perfekcyjny burger

Składniki
* 2 150 g burgerów wołowych
* 2 okrągłe bułki do burgerów
* 2 plastry boczku
* Rukola
* 2 plastry sera Cheddar
* 1 dojrzały pomidor
* 1 cebula
* Oliwa z oliwek




Krok po kroku
Usmaż hamburgery na gorącej patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy kotlety będą już prawie gotowe, pokrój bułki na pół i wrzuć je na patelnie hamburgerów. Dodaj bekon i pozostaw do usmażenia.Połóż plastry sera na burgerach, aby się stopiły i odwróć bułki, aby usmażyć drugą stronę (½ minuty na stronę).
Gdy hamburgery i boczek są gotowe: połóż burgera na dnie bułki, a następnie dodaj bekon, rukolę, pokrojone pomidory i krążki cebuli. Skrop oliwą z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia i dodaj wierzch bułki. Smacznego!

