Perfekcyjne tosty śniadaniowe

Składniki
* 2 jajka na twardo
* 12 dojrzałych pomidorków koktajlowych
* 100 g mozzarelli (najlepiej sprawdzają się przepołowione kulki mozzarelli)
* Kilka listków bazylii
* 40 g orzechów włoskich Borges
* Nasiona sezamu
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* Odrobina octu balsamicznego jabłkowego Borges
* Sól
* 2 średnie kromki brązowego tostu (około 1 cm grubości)




Krok po kroku
Jajka na twardo i pomidorki koktajlowe pokrój w ćwiartki, a mozzarellę w drobną kostkę (lub użyj przekrojonych na pół kulek). Wymieszaj w misce i dodaj posiekaną bazylię, posiekane orzechy włoskie, nasiona sezamu, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet jabłkowy i sól (i łyżeczkę miodu, jeśli chcesz).Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki pokryły się oliwą z oliwek, nie dzieląc ich na mniejsze kawałki.
Opiecz chleb i, gdy jest jeszcze gorący, ułóż składniki na wierzchu, uważając, aby nie spadły. Smacznego!

