Penne z cukinią i tofu

Składniki
* 400 g makaronu penne
* 1 średnia cukinia
* 2 średnie marchewki
* 1 średni por
* 200 g tofu
* Szczypta oliwy z oliwek
* Szczypta sosu sojowego
* 60 g startego parmezanu
* Sól i pieprz do smaku




Krok po kroku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Pokrojony por podsmaż na patelni z oliwą z oliwek do uzyskania złotego koloru. Następnie dodaj pokrojone marchewki i smaż przez kilka minut.
Dodaj drobno pokrojoną cukinię i tofu - smaż kilka minut, cały czas mieszając. Dodaj sól i pieprz do smaku. Całość skrop odrobiną sosu sojowego i gotuj warzywa przez jeszcze kilka minut, cały czas mieszając, aby wszystkie warzywa były ugotowane równomiernie.
Odcedzony makaron dodaj do warzyw na patelni. Mieszaj przez chwilę, aby połączyć wszystkie smaki, a następnie nałóż makaron na talerze i posyp łyżką startego parmezanu.

