Ciasto bananowo-orzechowe

Składniki
* 100 g płatków owsianych
* 100 g mąki razowej
* 40 g mąki kukurydzianej
* 180 g brązowego cukru
* 1 łyżeczka cynamonu
* 1 łyżeczka sody oczyszczonej
* Szczypta soli
* 200 ml napoju roślinnego (orzech, orzech laskowy lub migdał)
* 100 g orzechów włoskich
* 250 g dojrzałych bananów




Krok po kroku
Zmiel płatki owsiane, aby zamienić je w mąkę i wymieszaj je z mąką razową, brązowym cukrem, cynamonem, sodą i solą.Rozetrzyj banany widelcem i dodaj do mieszanki. Rozcieńcz mąkę kukurydzianą 4 łyżkami zimnej wody i dodaj dowolny napój roślinny. Dobrze wymieszaj, a na koniec dodaj zmiażdżone orzechy włoskie i połącz wszystko ze sobą.
Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia, napełnij przygotowanym ciastem i piecz przez około 30 minut w temperaturze 170 ° C.
Użyj szpikulca lub ostrego noża, aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe!

