MARYNOWANE SARDELE NA PODŁOŻU POMIDOROWYM

Składniki
* 24 sardele
* 200 ml Octu winnego Borges
* 150 ml Octu Modeńskiego Borges
* Oliwa z oliwek Sybaris Borges
* Olej Character
* Sól
* Pieprz
* Dojrzałe pomidory




Sposób Podania
- * Na polanych oliwą pomidorach ułożyć sardele i polać oliwą Character Borges.

Krok po kroku
Sardele oczyścić, usunąć ości i głowy. Filety z sardeli marynować w occie modeńskim i winie przez 4 godziny w lodówce.Pomidory zetrzeć, dodać oliwę, sól i pieprz. Zachować w lodówce przez 4 godziny.

Porady żywieniowe
Podłoże z pomidorów polanych oliwą będzie mieć intensywny kolor. Danie jest zdrowe ze względu na zawartość antyoksydantów połączonych z oliwą z oliwek Sybaris Borges.Szef kuchni: Josep Maria Luque - 8cadires.com

