Marynowana ryba w oliwie z oliwek

Składniki
* 1 ząbek czosnku
* 200 ml oliwy z oliwek
* 1 łyżka octu
* 400 g jędrnej białej ryby
* 1 łyżeczka pełnych czarnego pieprzu (w ziarnach)
* ¼ cebuli
* Pęczek świeżej pietruszki
* Sól




Krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodaj oliwę z pierwszego tłoczenia i ocet, razem z solą i pieprzem.Zanurz filetowaną białą rybę w marynacie i pozostaw do namoczenia na 2 godziny, aby pochłonęła wszystkie smaki.
Nasmaruj patelnię odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i delikatnie smaż rybę, aż będzie równomiernie usmażona.
Możesz również pokroić rybę w kostkę i zrobić z niej szaszłyki. Najlepiej smakuje z sałatką z mieszanych liści.

