makaron farfalle z jarmużem i mango

Składniki
* 500 g makaronu (farfalle)
* 2 ząbki czosnku
* 1 czerwona cebula
* 10-12 liści jarmużu
* 2 garście orzeszków piniowych
* 2 mango
* Oliwa z oliwek Extra Virgin
* Sól
* Pieprz




Krok po kroku
Obierz i pokrój czosnek w plastry, delikatnie usmaż na oliwie z oliwek, ściągnij z ognia gdy zacznie się rumienić.Posiekaj cebulę i delikatnie podsmaż, aż zacznie się szklić. Dodaj liście jarmużu, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj i dodaj trochę wody. Pozostaw na ogniu, gotując przez około 5 minut.
Ugotuj farfalle w osolonej wodzie. Odcedź i dodaj odrobinę oliwy z oliwek, dodaj też pieprzu do smaku.
Wymieszaj makaron razem z jarmużem, dodaj wcześniej podsmażony czosnek i dobrze wymieszaj. Pokrój mango na małe lub duże kawałki i ułóż na wierzchu makaronu. Wierzch posyp prażonymi orzeszkami piniowymi.

