ŁOSOŚ Z GREJPFRUTEM, ORZECHAMI I PAPRYKĄ

Składniki
* 2 polędwiczki z łososia
* 1 zielona papryka
* 1 czerwona papryka
* 1 żółta papryka
* 1 różowy grejpfrut
* Oliwa z oliwek Extra Virgin Borges
* Sól
* Pieprz
* 80 g orzechów włoskich Borges




Krok po kroku
Filety posypać solą i pieprzem, posmarować oliwą. Smażyć na patelni po 3 lub 4 minuty z każdej strony.Umyć, oczyścić i drobno pokroić paprykę. Obrać i filetować grejpfruta, zebrać sok.
Podgrzać oliwę na patelni. Podsmażyć paprykę, aż zmięknie. Dodać grejpfrut i orzechy włoskie Borges, szybko podsmażyć. Dodać sok. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z łososiem.

