Łatwy tatar z tuńczyka

Składniki
400 g pokrojonego w kostkę steku z tuńczyka
1 cebula
2 gałązki pietruszki
4 liście szczypiorku
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
2 łyżki octu balsamicznego Borges z Modeny
2 łyżki sezamu
4 łyżki soku z cytryny
Sól i pieprz




Krok po kroku
Krok 1Cebulę, pietruszkę i szczypiorek obierz, posiekaj i włóż do miski.
Krok 2
Godzinę później dodaj tuńczyka, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet balsamiczny Modena i nasiona sezamu, sól i pieprz do smaku i pozostaw w lodówce na kolejną godzinę.
Krok 3
Dwadzieścia minut przed podaniem dodaj sok z cytryny i sprawdź, czy nie ma soli. Dobrze wymieszaj i wstaw z powrotem do lodówki na kolejne 10 minut.
Krok 4
Podawaj z sałatką i pokrojonym w kostkę awokado.

