Kuskus z orzechami i warzywami

Składniki
* 1 por
* 3 średniej wielkości marchewki
* 1 cukinia
* 200 g kuskusu
* 1 czerwona papryka
* pieprz zielony
* Odrobina aromatycznej oliwy z oliwek Borges z soją i imbirem
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* 40 g orzechów




Krok po kroku
Pokrój warzywa w kostkę, następnie wymieszaj oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia i aromatyczną oliwę z oliwek z soją i imbirem i rozgrzej na patelni. Podsmaż pory, aż będą złote. Dodaj marchewkę, paprykę, a na koniec cukinie. Pozostaw warzywa, aż będą al dente.Gotuj kuskus zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i dodaj odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Po ugotowaniu dodaj do patelni i smaż razem z warzywami przez kilka minut.
Na koniec dodaj pokrojone orzechy i udekoruj kilkoma liśćmi mięty.
Smacznego!

