KREWETKOWA UCZTA

Składniki
* Mieszanka sałat Fit&Easy Party – 1 opakowanie
* Krewetki tygrysie – 20 szt.
* Papryka chili – 1 szt.
* Oliwa z oliwek Extra Virgin Fruity BORGES– 3 łyżki
* Oliwa z oliwek Extra Light BORGES – do smażenia
* Czerwone winogrona – 1 kiść
* Czosnek– 1 ząbek
* Cytryna – 1 szt.
* Natka pietruszki – garść
* Ziarna sezamu – 2 łyżki




Krok po kroku
Krewetki smaż krótko na głębokim oleju, na koniec dodaj pokrojone w cienkie paski chili i czosnek. Sałaty wyłóż na płaskie naczynie, dodaj krewetki i połówki winogron. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Umytą papryczkę chilli pokrój w paski. Krewetki smaż na głębokim oleju, pod koniec dodaj chilli i czosnek. Na talerzu ułóż mieszankę sałat, krewetki i przekrojone na pół winogrona. Całość skrop oliwą i posyp sezamem oraz posiekaną natką pietruszki. Tuż przed podaniem wyciśnij sok z cytryny.
