KREWETKI NA WINIE Z PISTACJAMI BORGES

Składniki
* 6 dużych krewetek
* 1/2 cytryny
* 100 gr pistacji Borges
* Oliwa z oliwek Extra Virgin Borges
* 2 ząbki czosnku
* 1 cebula
* Mielony pieprz
* Nać pietruszki
* 1/2 szklanki białego wytrawnego wina




Sposób Podania
- * Krewetki podawać z plastrem cytryny i kilkoma kroplami pikantnego sosu. Przyozdobić listkami natki pietruszki.

Krok po kroku
Obrać i umyć krewetki. Polać sokiem z cytryny. Pognieść pistacje, umyć i odcedzić. Oliwę podgrzać, smażyć czosnek i cebulę przez 5 minut. Dodać pieprz. Gotować przez 5 minut. Dodać krewetki, polać winem i gotować, aż nabiorą czerwonego koloru (około 7 minut). Dodać pistacje, sól i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze przez 1 minutę.
