Jabłkowo-czekoladowa tarta

Składniki
* Kupne lub domowe kruche ciasto
* 3 duże jabłka
* 200 g ciemnej czekolady
* 4 łyżki cukru (lub substytutu)
* 2 jajka
* 1 szklanka napoju orzechowego (lub innego roślinnego)
* Oliwa z oliwek




Krok po kroku
Ubij jajka w misce, dodaj cukier, szklankę napoju orzechowego i wymieszaj.Włóż gotowe ciasto do okrągłej formy nasmarowanej oliwą z oliwek i wlej stopioną wcześniej czekoladę.
Jabłka obierz i pokrój w plastry o grubości 5 mm, następnie ułóż je na wierzchu rozpuszczonej czekolady.
Na wierzch wlej mieszaninę jajek, cukru i napoju z orzechów i piecz w 200 ° C przez 25 minut.
PS Ciasto najlepiej smakuje na ciepło! :)

