HALLOWEEN: Chłodzący czekoladowy mus

Składniki
* 1 dojrzałe awokado
* 150 g brązowego cukru
* 50 g kakao (bez cukru)
* 50 ml mleka roślinnego (najlepiej orzechowego)
* 4-8 pomarańczy mandarynek (lub małych pomarańczy)
* Garść posiekanych orzechów
* Liście mięty




Krok po kroku
Najpierw zrób mus, łącząc awokado, cukier, kakao i mleka orzechowego (napoju orzechowego) w robocie kuchennym, dostosowując ilość mleka, aby uzyskać idealną konsystencję. Upewnij się, że awokado jest ładne i dojrzałe.Zrób małe nacięcie na dole każdej mandarynki i ostrożnie usuń wnętrze (odłóż je na bok, aby na przykład zrobić sok lub napój z marchewką i selerem). Napełnij puste mandarynki musem czekoladowym. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce na co najmniej kilka godzin.
Każdą mandarynkę posyp posiekanymi orzechami i liśćmi mięty. Aby uzyskać Halloween'owy efekt dorysuj oczy na każdej mandarynce.

