Faszerowane ziemniaki

Składniki
* 2 duże ziemniaki
* 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek
* 1 średnie awokado
* Szczypiorek
* 1 średni pomidor
* 80 g kukurydzy
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* Łyżeczka octu balsamicznego Borges z Modeny
* Szczypta pieprzu
* Sól dla smaku




Krok po kroku
Krok 1Oczyść i gotuj ziemniaki przez 30 - 40 minut. Regularnie sprawdzaj, czy są gotowe (rozgotowane ziemniaki rozpadną się)
Krok 2
Pozostaw ziemniaki do ostygnięcia, aż będzie można przekroić je na pół, następnie wydrąż delikatnie ziemniaki, tworząc miejsce na zawartość.
Krok 3
W misce wymieszaj pozostałe składniki: awokado, drobno pokrojony w kostkę pomidor, drobno posiekany szczypiorek, odsączony tuńczyk i kukurydza. Dodaj odrobinę oliwy, łyżeczkę octu oraz szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj, aby połączyć wszystkie smaki.
Krok 4
Ostrożnie napełnij ziemniaki, lekko dociskając mieszankę tak, aby wypełnić wszystkie przestrzenie. Udekoruj je posiekanym szczypiorkiem, jeśli chcesz.

