Domowe spaghetti bolognese

Składniki
* 350 g makaronu spaghetti
* 300 g pomidorów cherry
* ½ cebula
* 2 ząbki czosnku
* Bazylia
* 500 g mielonej wołowiny
* Oliwa z oliwek Borges
* Świeżo starty parmezan




Krok po kroku
Ugotuj spaghetti, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.W międzyczasie podsmaż drobno posiekany czosnek i cebulę na patelni z dwiema łyżkami oliwy z oliwek przez około 3 - 4 minuty.
Dodaj pomidory koktajlowe i gotuj na średnim lub niskim ogniu przez około 10 minut, aż wypuszczą cały sok. Następnie dodaj mieloną wołowinę i gotuj na małym ogniu, dobrze mieszając, aż całe mięso będzie w pełni ugotowane.
Spaghetti podawaj z dużą porcją domowego sosu bolońskiego i posyp świeżo startym parmezanem i bazylią do smaku.

