CUKIERKI OLIWKOWE

Składniki
* 200 gram gorzkiej czekolady
* 150 gram białej czekolady
* 70 gram oliwy Extra Virgin




Krok po kroku
• Rozpuść część gorzkiej czekolady w bemarze i odstaw.• Dodaj resztę gorzkiej czekolady, aby masa ostygła.
• Wypełnij do połowy foremki (na przykład takie do robienia lodu) przygotowaną masą. Zostaw trochę gorzkiej czekolady na koniec.
• Włóż tak przygotowane foremki do lodówki na godzinę.
• W międzyczasie wymieszaj w bemarze dokładnie białą czekoladę z oliwą z oliwek.
• Po ostygnięciu wypełnij foremki białą masą, zostawiając troszeczkę miejsca.
• Włóż foremki na godzinę do lodówki.
• Przy pomocy szpatułki nałóż pozostałą masę gorzkiej czekolady w puste miejsce.
• Poczekaj aż stężeje i już możesz wyjmować cukierki z foremek.

