Ciasto marchewkowe

Składniki
* 2 jajka
* 110 gramów cukru
* 150 ml łagodnej oliwy z oliwek
* 3 starte marchewki
* 150 gramów przesianej mąki
* 10 gramów proszku do pieczenia
* Szczypta soli
Na wierzch:
* 70 gramów cukru pudru




Krok po kroku
Ubij jajka i wymieszaj je z cukrem aż do chwili, gdy masa strci bialawą barwę. Delikatnie dodaj oliwę z oliwek. W międzyczasie zmiksuj suche składniki: mąkę, sól i proszek do pieczenia. Później wszystko ostrożnie wymieszaj dodajac na końcu startą marchewkę. Użyj dużej blachy. Piecz przez dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli chcemy, żeby ciasto wyglądało jak to przedstawione na zdjęciu wystarczy 8 minut. Po wystudzeniu ciasta posypujemy je z wierzchu cukrem pudrem.
