Chipsy z kalafiora

Składniki
* 250 g kalafiora
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* 1 łyżka słodkiej papryki
* 1 cytryna
* 50 g startego parmezanu
* 50 g drobno startych orzechów włoskich




Krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.Umytego kalafiora pokrój w plasterki o grubości ok 5 mm. Włóż go do miski z oliwą z oliwek i słodką papryką - pozostaw do marynowania.
Nasmaruj tacę piekarnika odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, ułóż kalafior na wierzchu i piecz przez około 15 minut. Po zakończeniu wyjmij tacę z piekarnika, posyp kalafiora parmezanem i startymi orzechami włoskimi następnie włóż go z powrotem do piekarnika na kilka minut.
Podawaj z odrobiną soku z cytryny na wierzchu (opcjonalnie).

