BABECZKI

Składniki
* Foremki do babeczek
* 300 g masła
* 200 g migdałów mielonych Borges
* 200 g mąki
* 525 g cukru pudru
* 630 g białek z jajek
* 5 g proszku do pieczenia
Składniki na dekorację
* 500 g masła
* 400 g syropu (175 g wody i 225 g cukru)




Sposób Podania
- * Krem nakładamy na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.

Krok po kroku
Mąkę przesiać, dodać zmielone migdały i cukier. Wymieszać z białkami jajek. Dodać masło o temperaturze pokojowej. Przepis dopuszcza dodanie 50 g soku owocowego. Ciasto wyłożyć do foremek, piec przez 12 minut w piekarniku w temperaturze 180º.Przygotowanie dekoracji:
Masło dodawać stopniowo do syropu, dokładnie mieszając, aż zmieni kolor. Można dodać substancje barwiące do dekorowania babeczek.

Porady żywieniowe
Do ciasta można dodać rodzynki przed włożeniem do piekarnika. Można rozdrobnić różnego rodzaju cukierki lub gorzką czekoladę, aby wykorzystać przeciwutleniacze zawarte w kakao.
Szef kuchni: Josep Maria Luque · 8cadires.com

