Makaron z wędzonym łososiem

Składniki
* 400 g makaronu farfalle
* 200 g łososia
* 250 ml śmietanki
* Sól
* Aromatyczna oliwa z oliwek Borges ze smażonym czosnkiem
* Świeżo zmielony czarny pieprz
* Pietruszka




Krok po kroku
Wrzuć makaron do wrzącej i osolonej wody. Odcedź makaron kilka minut wcześniej niż czas wskazany w instrukcji i zachowaj szklankę wody używanej do jego gotowania. Farfalle to najlepszy rodzaj makaronu do tego przepisu, ale jeśli go nie masz, zawsze możesz użyć innego makaronu. Najlepiej unikać długich makaronów w przepisach z kremowymi sosami.Usmaż łososia na patelni z odrobiną aromatycznej oliwy z oliwek Borges ze smażonym czosnkiem. Gdy ryba stanie się jaśniejsza, dodaj czarny pieprz i śmietanę, mieszaj przez kilka minut i zdejmij z ognia. Dodaj do sosu makaron i smaż przez minutę, posyp świeżą natką pietruszki i podawaj na ciepło.
W przypadku wszystkich dań z makaronu zawsze dobrze jest najpierw przygotować sos. W ten sposób, gdy nadejdzie czas, aby odcedzić makaron, sos będzie już gotowy.

