Prawdziwa carbonara

Składniki
* 320 g spaghetti
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 350 g boczku
* 100 g startego parmezanu
* 2 jajka
* Sól i pieprz




Krok po kroku
Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Wlej trochę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na dość głęboką patelnię i, gdy będzie gorąca, dodaj paski bekonu (który również uwolni własny tłuszcz). Dodaj sól i pieprz, ale dodawaj soli, ponieważ boczek jest dość słony.
W misce wymieszaj żółtka i dodaj parmezan.
Dodaj ugotowane spaghetti na patelnię i mieszaj przez kilka minut, aby połączyć z bekonem. Wyłącz ogień i dodaj sos. Mieszaj jeszcze przez kilka minut, aby jajka ugotowały się bez ścinania.
Podawaj z łyżeczką startego parmezanu na wierzchu.

