Trzy wegańskie przepisy na makaron

Makaron to bezkonkurencyjne danie, gdy czujesz się głodny, ale nie chcesz spędzić wielu godzin w kuchni. Oto trzy proste, zdrowe i smaczne przepisy na wegańskie makarony. Upewnij się, że masz pod ręką trochę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia: na pewno będziesz jej potrzebować! Wypróbuj nasze propozycje i daj znać, jak Ci smakowały.
Wegańska carbonara: z odrobiną tofu, oliwy z oliwek, napoju roślinnego oraz garścią orzechów włoskich można zrobić niezapomnianą wegańską carbonarę.
Wegańskie Bolognese: zamień mielone mięso na gotowaną soczewicę, a otrzymasz pyszny włoski sos boloński. Sekret tkwi w sofrito czosnkowo-cebulowym z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. I nie zapomnij o sosie pomidorowym!
Wegańskie Alfredo: podsmaż trochę posiekanego kalafiora oraz czosnku z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodaj garść orzechów nerkowca, zalej napojem migdałowym oraz dodaj odżywcze drożdże następnie odstaw na 20 minut. Po 20 minutach dodaj odrobinę soku z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu i zmiksuj w blenderze. Smacznego!

